DEFRO DUO UNI
котли DEFRO DUO UNIпелетни котли DEFRO DUO UNI%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%be-%d0%b7%d0%b0-defro-duo-uni

DEFRO DUO UNI

7,595.02 лв.

Предзначение

DEFRO DUO UNI е модел с универсална горелка подходяща за нискокачествени пелети, предназначен за отопление в автоматичен режим на жилищни сгради, промишлени, обществени и складови помещения с площ от 150-500м2.

– Производител : DEFRO

logo copyDEFRoo

%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%b8-defro-duo-uni

Описание на продукта:

Котли DEFRO DUO UNI

Описание

Котлите DEFRO DUO UNI се предлагат и във версия DUO UNI **R със автоматично запалване. Котлите DUO UNI стандартно се доставя с контролер К1v2, а котлите от серията DUO UNI **R се доставят със контролер К1РRv2 със сонда за димните газове и PID регулация. С помощта на този контролер в зависимост от температурата на димните газове и температурата в котела се настройва количеството на горивото и силата на вентилатора.Благодарение на което се постига по голяма икномия на гориво.

Котли DEFRO DUO UNI са най-универсалнитe котли от линията DEFRO. Котелът използва новаторска патентована система за горене, която позволява изгарянето на различни горива: дребни въглища, въглищен прах с фракция от 0-25мм, пелети, отпадъци от зърнопреработването. Всички процеси се управляват от последно поколение контролер, който управлява работата на 4-ри помпи в отоплителната система.Безопасността на работа на тези котли се осигурява от вградени датчици, защитаващи котела от прегряване, от изгасване на огъня и от връщане на пламък в бункера, и предпазва помпите от замръзване и блокиране.

Автоматичния режим включва  подаване на горивото, поддържане на горенето, а безопасността и независимата работа на котела се гарантира от вградените датчици, следящи процеса на горене , и отговарящи за безопасната му работа. Този модел се нуждае от еднократно запалване в началото на отоплителни сезон, а наличието на няколко режима на работа позволява използването на котела и през лятото за загряването на топла вода за битови нужди.

Друга атрактивна черта е наличието на втора горивна камера оборудвана с тръбна водна скара с дебелина 8,8мм.В тази камера могат да се изгарят едри въглища, дърва и талаш в ръчен режим  и дава възможност да се използва и при липса на горива зареждани в бункера или електроенергия. Топлообменника е изпълнен от жароустойчива стомана P265GH с дебелина – 6-10 мм и висока ефективност. Наличието на повече врати, които са добре изолирани и се затварят плътно прави обслужването и почистването на котела още по лесно и удобно.

Конструкцията позволява монтаж както отляво така и отдясно.

Опции

Като опции към котела могат да се добавят:

  • дистанционен сензорен регулатор, контролиращ работата на котела
  • система за аварийно горене “Пожарникар 1“
  • система за сушене на горивото в бункера

Котлите DEFRO DUO UNI са най-универсалните в продуктовата гама котли на DEFRO. В котела се използва новаторска патентована система на горене, което позволява да се горят различни видове гориво: еко-грах (фракция 5-25 мм), въглищна отсевка, фракция 0-25 мм, а също гранулирана биомаса и даже отпадъци от зърнопреработката. В котела има неподвижна решетка с постоянно водно охлаждане, което позволява да се горят въглища и дърва в ръчен режим.

Топлообменникът на котела е направен от висококачествена стомана с дебелина от 6 до 10 мм, елементите на горелката са направени от стомана 10-12 мм.

Безопасността на работа на котела се осигурява от вградени датчици, защитаващи котела от прегряване, от загасване, от обратна тяга в бункера, а също в стандартното си изпълнение котелът е оборудван със система за аварийно гасене на пещта (система “|Пожарникар”).
Котлите изискват обслужване 1-2 пъти в седмицата и позволяват да се получи максимална икономия при отоплението на собствената къща.

Като опция, котелът може да бъде снабден със сензорен контролер последно поколение LUX, система за изсушаване на горивото в бункера, а също и с външен стаен регулатор със сензорен дисплей.

Оптимален за отопляване на:

  • крайградска или селска къща;
  • вили;
  • здания на СТО;
  • търговски център;
  • склад;

производствено помещение.

Характиристики

%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%b8-defro-duo-uni

Гориво

%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%be-%d0%b7%d0%b0-defro-duo-uni

Техническа Спецификация

%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-defro-duo-uni

Rate this post
Sending
User Review
0 (0 votes)
%d блогъра харесват това: